Med decimeterhöga bokstäver meddelar en av kvällstidningarna idag att Kristian Gidlund är död. Han dog igår endast 29 år gammal. Redan igår fick jag av flera Facebook-vänner veta detta. Via vännernas notiser framgick det att de inte kände Kristian Gidlund men ändå kände sig stå honom nära och nu sörjer honom.

Jag hade aldrig hört talas om Kristian Gidlund och ville nu veta mer. Via nätet fick jag veta att han var en journalist, författare och musiker men också att han berättat om sin obotliga cancersjukdom i bloggen “i kroppen min”. Han var också en av sommarvärdarna i radio.

Jag sökte upp bloggen och nu har jag läst alla inläggen från i somras, den sommar som alltså blev hans sista. Jag fascineras av hans poetiska men ändå enkla språk, hans berättelse om sin sjukdom och sin vardag och om hur sjukdomen långsamt tar ner honom.

I dagens SvD läser jag att tusentals svenskar via bloggen följt hans resa mot livets slut. Bloggen har publicerats  i bokform och nu läser jag att förberedelser pågår för att postumt ge ut en ny bok med senare blogginlägg och andra texter av Kristian Gidlund. Innan jul kommer boken, enligt förläggaren. Säkert en bok som kommer att läsas av många.