Efter två månaders lantliv kom vi tillbaka till Örebro för någon dag sedan.

Bostad i ny dimension

För Zorro var det mycket att återupptäcka. Han låtsades (?) att han hade glömt hur en stadshund uppför sig, for som en galning mellan alla väldofter längs vår väg. Ett bistert uppvaknande för hans husse och matte, som varit nöjda med hans uppförande i flera år nu. Men vi erinrade oss att en klok hundvän en gång sade “lydnad är en färskvara” och insåg att vi hade ett jobb att göra…

För oss människor, hemkomna från en sommarö, blev det särskilt trevligt att möta vår stad fylld av konstverk på gator och torg, sammanlagt 90 stycken. För fjärde året i rad erbjuds örebroarna och tillresande att ströva i en stadskärna med konst av konstnärer från Sverige och många delar av världen. Det är Örebro kommun, som under samlingsnamnet OpenArt, bjudit in konstnärer till denna utställning utomhus. Här finns små konstverk som nästan inte syns, stora, nästan överdimensionerade konstverk, politiska och på olika sätt iögonfallande. Några har jag fotograferat under en promenad genom staden.

Nu återgår vårt vardagsliv så smått till det höstliga. Föreningsmöten är inbokade, de första sammanträdena i våra politiska uppdrag har genomförts. Höstliga aktiviteter har förts in i kalendern.                                                                                         Livet går sin gilla gång och det är väldigt trevligt att vara pensionär!

Konst på Stortorget