Till att börja med vill jag berätta om min lättnad över att återigen ha en dator. De är ju på något sätt beroendeframkallande. I senaste numret av Dagens Samhälle, vilket är veckotidning för Sveriges Kommuner och Landsting, ägnas en hel sida åt äldre i e-samhället. Stor rubrik: Äldre hamnar utanför när internet tar över. Så har det känts under den dryga vecka som jag varit utan dator – i skarven från att min förra gick sönder och tills jag i förrgår fick en ny.

Så vill jag berätta om en resa som maken och jag hoppas kan genomföras. Det började med att vår lokala bank ansåg att deras kunder borde se sig om i världen, närmare bestämt i Skottland. Vi och andra fick därför en inbjudan till ett informationsmöte om detta. Jag, som har haft mina tankar åt Skottland till ända sedan min vän och bloggkamrat Birgit for dit förra sommaren, blev lite intresserad. Nu var det nära till informationsstället, tvärs över gatan bara, och jag skyndade att tacka ja för mig och maken. I brevet stod ju “först till kvarn…” – ingen tid att förlora alltså.

Häromdagen var det dags. Vi gick till det stora hotellet, där informationen skulle ges. Vi och flera hundra andra intresserade bjöds på kaffe och smörgås. Så småningom samlades vi i hotellets stora konferensrum och det blev alldeles fullt. Informationen började med beskrivning av bankens tjänster, bankens fastighetsbyrås tjänster och bankens juridiska byrås tjänster och så småningom av Skottlandsresan, ja till och med av Skottlandsresorna, det blir två stycken under våren respektive till hösten.

Det tog inte lång stund av information i ord och bilder innan vi kände att vi riktigt längtar till Skottland – och inte minst till Skottland i bankens regi. En resebyrå har engagerats för resan och har planerat den i detalj med start och mål här i Örebro. I Skottland tar en buss oss från den ena sevärdheten till den andra och från den ena måltiden till den andra. Kanske är resan tänkt för seniorer för en sjuksköterska följer med på färden.

Vi, som hittills alltid rest på egen hand och funnit våra aktiviteter och måltider efter egen planering, ser det här sättet att resa väl värt att pröva. Kanske kan det bli ett sätt som förlänger resandet överhuvudtaget.

Nu väntar vi besked om vi har antagits som deltagare i den väl planerade Skottlandsresan. I väntan på det beskedet planerar vi nu för fullt en resa till Istanbul – i egen regi så som vi alltid rest hittills.