Regn och rusk, molnen tornar upp sig, då och då en solig dag. Och visst njuter vi av sommaren hur den än ter sig. I år är det första gången som gräsmattan är grön och inte gul. Nyss har jag skördat våra röda vinbär – aldrig tidigare gick det så lätt att plocka 10 liter av de nyttiga bären.  Det blev sylt och saft och rårörda till vinterns frukostfil. Nu väntar vi på bönorna som i alla fall blommar och rödbetorna som är gallrade.

Ja, så är det ju blommorna. Det tycks som att det varje morgon har slagit ut en ny sorts blomma i vår trädgård. Idag var det minirosorna som gjorde sig påminda, igår de svarta stockrosorna, dessförinnan malvorna… Och hela tiden dessa clematis som har blommat oförtrutet sedan vi kom i början av juni. Vi har flera sorter men de vackraste är de ljust blå som täcker en stor del av en av husets väggar.

Ute i naturen är det på samma sätt alltsedan tjärblomstren visade sig veckan före midsommar. Här finns nu sommarblommor av alla de sorter och den senaste som kommit är den stora blåklockan som finns på ön i överflöd.

Så är det ju kantarellerna. En plastpåse i fickan vid varje skogspromenad ger oss möjlighet till en svampmacka, mer organiserade svampraider gör oss sällan besvikna.

Klaga på sommaren? Inte vi i alla fall!