När jag hade skrivit mitt blogginlägg … att uträtta saker och ting fick jag ett milt tillrättavisande av signaturen Bea. Som pensionär måste man tillåta sig också att inte uträtta, kan man inte det får man öva, skrev Bea.

En bekräftelse på det Bea skrev var en affisch som jag såg vid morgonens hundpromenad. Affischen var uppklistrad på ett elskåp och texten löd kort och gott Du är mer än det du har gjort.

Affischen var signerad Loesje – en internationell rörelse som sprider aforismer. Jag brukar alltid läsa dem och tycker mycket om dem. Jag googlade nu på Loesje och får veta att detta är en internationell förening som är religiöst och partipolitiskt obunden. Den bygger på eget initiativ, solidaritet och självbestämmande.

Men tillbaka till budskapet – så passande för alla oss som uppfostrats i sann luthersk anda. Insikten eller påminnelsen om att människan faktiskt är mer än det hon/han uträttat kan kanske ingå i övningen att minska uträttandet och öka det vardagliga nöjeslivet – som att läsa en god bok under det som förr var den bråda arbetsdagen.