Nu blev jag så trött på bilringarna runt min midja att jag gjorde slag i saken: anmälde mig till Viktklubb.se. Jag har varit med där tidigare och fått grepp om vad maten “kostar” i kalorier och vad motionen ger i bonus. Men sakta men säkert är kunskapen bortglömd. Så nu är jag här igen för medlemskap i tre månader!

Att vara medlem i Viktklubb.se innebär att jag för varje måltid ska notera det jag äter. Hur många kalorier det innebär räknas ut automatiskt – det går liksom inte att låtsas att något extra gott inte “kostar” något. En extra bit god ost, en chokladkaka t ex. Ja, så glädjen att på minussidan notera alla hundpromenader, som i alla fall något lite kan ge utrymme för en LITEN bit ost eller något lite påskynda viktminskningen.

Rundnätt?K, som just köpt nya byxor med något större midjemått, har glatt anslutit sig till den nya ordningen i hushållet. Och i kväll ska jag gå på Kennelklubbens föreläsning på temat Hur håller du din hund i form? En av underrubrikerna: Hur påverkar extrakilon din hund?

Rundnätt?